Sveikata

Spalvoti lęšiai ir jų tipai

Dalis kontaktinių lęšių nešiotojų renkasi spalvotus lęšius. Net jeigu jūsų regėjimas yra geras, tačiau vistiek norite paryškinti ar pakeisti akių spalvą, galite rinktis “plano” spalvotus lęšius. Jog būtų lengviau išsirinkti lęšiukas.lt papasakos apie spalvotų lęšių tipus:

3 pagrindiniai spalvotų kontaktinių lęšių tipai:

  • Lengvo atspalvio. Tokie lęšiai turi labai švelnų mėlyną ar žalią atspalvį. Ir pagrinde naudojami, jog būtų lengviau juos pamatyti įsidedant ar išsiimant lęšius. Lengvo atspalvio lęšiai akis paryškina labai mažai arba išvis neparyškina.
  • Paryškinantys akių spalvą. Tokie lęšiai savo viduje turi konkrečios spalvos pigmentą ir rekomenduojama juos nešioti norint paryškinti akių spalvą. Jie nėra skirti pilnai pakeisti akių spalvai. Šie lęšiai populiarūs tarp šviesios spalvos akių savininkų.
  • Keičiantys akių spalvą. Šie lęšiai yra pilnai padengti kita spalva. Jog akys būtų išraiškingesnės, dažniausiai naudojami trijų spalvų sluoksnių lęšiai. Keičiantys akių spalvą lęšiai labiausiai tinka tamsia-akiams, kurie nori tapti šviesia-akiais.

Beveik visi spalvoti kontaktiniai lęšiai turi ir nulines dioptrijas, kurie skirti sveikų akių savininkams.

Spalvoti lęšiai prieš paprastus lęšius

Jeigu norite įsigyti spalvotus lęšius, tačiau iki šiol dar jų neteko nešioti, norėtume paminėti kelis svarbius niuansus. Nors ir galima rinktis iš įvairiausių dydžių lęšių, kartais gali atsitikti taip, jog spalvotas lęšis pasislinks ant jūsų vydžio ir šiek tiek blokuos matoma vaizdą ir tai gali atsitikti mirksint. (dažniausiai spalvotų lęšių nešiotojai pripranta prie šio nepatogumo). Kadangi jūsų vyzdys susitraukia arba išsiplečia priklausomai nuo aplinkos šviesumo, gali atsitikti taip, jog vyzdys bus platesnis nei spalvoto lęšio žiūrėjimo laukas. Tokiu atveju galite jausti tam tikrą diskomfortą. Taip pat dauguma spalvotų lęšių turi gerokai mažesnį deguonies pralaidumą.

Taip pat nereikia pamiršti, jog spalvotų lęšių priežiūra yra lygiai tokia pati, kaip ir įprastų kontaktinių lęšių. O jeigu jau nešiojate spalvotus lęšius ir pastoviai jaučiate diskomfortą, rekomenduojame apsilankyti pas savo okulistą.

Spalvotiems lęšiams taip pat reikalingas lęšių receptas.

Spalvos pasirinkimas

Jeigu norite tik paryškinti akis, tuomet geriausia rinktis jūsų akių spalvos lęšius. Jeigu norite daugiau išsiskirti, tuomet galite derinti spalvotus lęšius prie akių makiažo. Taip pat galite ekspermentuoti ir kiekvieną mėnesį užsisakyti skirtingos spalvos lęšius.