Sveikata

Intraveninė terapija ne tik sveikatai, bet ir grožiui

Kiekvienas nori turėti nepriekaištingai skaisčią odą ir žvilgančius plaukus. Parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių grožio priemonių, grožio salonai siūlo šimtus procedūrų, o grožio papildų vaistinėse kiekis glumina net ir profesionalus.

Visa tai gerokai patuština piniginę, atima liko ir neretai sukelia nemalonių šalutinių poveikių. Turbūt ne veltui sakoma, kad grožis reikalauja aukų.

Tačiau medicinos mokslui vystantis beprotišku greičiu, šiandien gali užtekti vos vienos procedūros kad galėtumėme džiaugtis gražia oda ir plaukais.

Kas yra intraveninė terapija?

Intraveninė terapija, dar vadiname lašelinių terapija, vitaminus ir kitas maistingas medžiagas tiekia tiesiai į kraują, apeidama virškinimo sistemą. Taip užtikrinama, kad organizmas pasisavintų net 90-100 proc. visų medžiagų.

Ši terapija taikoma imunitetui stiprinti, skausmams mažinti, ar norint padėti sportininkams pasiekti geriausių rezultatų. Tačiau ji taip pat dažnai pavadinama grožio pramonės ateitimi.

„Grožio lašelinė – tai ypatinga formulė, kurios sudėtis yra praturtinta dideliu kiekiu vandenyje tirpių vitaminų ir mineralų, skatinančių kolageno gamybą organizme. Taip oda tampa skaistesne, nustoja slinkti plaukai, stiprėja nagai“, – aiškina „Drops Clinic“ šeimos gydytoja Agnė Gudaitė-Staškūnė.

Kokie vitaminai yra būtini odai, plaukams ir nagams?

Vienas svarbiausių „grožio vitaminų“ yra biotinas arba B7, kuris būtinas odos ląstelių sveikatai ir plaukų augimui.

„Be jo, būtini ir kiti B grupės vitaminai, tokie kaip tiaminas B1, pantoteno rūgštis B5, niacinas B3 ir folio rūgštis B6. Jie atlieka skirtingas funkcijas nuo drėgmės palaikymo ir kovos su spuogais iki odos paburkimo ir raukšlių mažinimo“, – kalba gydytoja.

Grožio lašelinės neįsivaizduojamos ir be vitamino C, saugančio odą nuo laisvųjų radikalų ir dehidratacijos bei skatinančio kolageno gamybą odoje.

Šis vitaminas taip pat šviesina veido spalvą, mažina pigmentinės dėmes, padeda odai kovoti su infekcijomis. Anot gydytojos Gudaitės-Staškūnės, vitaminas C yra dažnai vadinamas mėgstamiausiu dermatologų ingredientu, nes turi įvairialypį poveikį – kovoja su raukšlėmis, senėjimu, infekcijomis, taip pat saugo nuo saulės.

Kodėl lašelinės yra veiksmingesnės nei pvz. paprasti vitaminai?

Tiesa, kad daugelis šių vitaminų egzistuoja tablečių ir papildų forma, tačiau būtina turėti omenyje, kad tokiu būdu įsisavinama vos apie 20-40 proc. visų medžiagų. Na, o šiais vitaminais praturtinti serumai, kremai ir tonikai, veikia tik paviršių.

Kita dažnai pasitaikanti problema yra ta, kad daugelis žmonių negeria pakankamai vandens, todėl jų organizmas, įskaitant odą, dehidratuoja. Vanduo yra reikalingas ne tik organizmo drėkinimui, bet ir toksinų pašalinimui ir ląstelių apsaugai, tačiau kuris mūsų tikrai išgeria 8–10 stiklines per dieną?

„Intraveninės terapijos metu organizmas ne tik papildomas vitaminais ir mineralais, bet ir hidratuojamas. Taip oda tampa švelnesne, minkštesne ir putlesne, o plaukai nebeslenka ir žvilga“ – aiškina gydytoja.

Anot specialistės, terapijos metu antioksidantais taip pat stiprinamas odos imunitetas ir padedama kovoti su odos infekcijomis, egzema ir spuogais.

Dažnai oda praranda švytėjimą ir dėl streso, tiesa?

„Tikrai taip. Intraveninė terapija padės išvalyti organizmą nuo oksidacinį stresą sukeliančių laisvųjų radikalų ir toksinų, kas palaikys gražią ir skaisčią odą“, – kalba gydytoja Gudaitė-Staškūnė.

Terapijos metu kūnas taip pat gaus antioksidantų, padedančių sumažinti stresą ir nuovargį. Po procedūros žmonės iš karto jaučiasi atsinaujinę ir žvalūs.

Pasak gydytojos, antioksidantai taip pat stabdo senėjimą, padeda aprūpinti odą deguonimi ir atgaivina pavargusią ir per daug kofeino, alkoholio ar rūkymo paveiktą odą.

Greita, saugu ir efektyvu

Prieš pradedant grožio terapiją būtina išsami konsultacija su specialistais. Jos metu gydytojas atliks tyrimus ir nustatys, kokių medžiagų žmogui trūksta labiausiai, išsiaiškins išsamią ligos istoriją ir kitas svarbias detales.

Dėl to labai svarbu kreiptis tik į patirties turinčius profesionalus, puikiai išmanančius savo darbą ir dirbančius su patikimomis priemonėmis.

Gydytoja Gudaitė-Staškūnė sako, kad „Drops Clinic“ https://dropsclinic.lt/seimos-klinika-kaune/ naudoja specialius kraujo analizatorius, kurie per kelias minutes parodo trūkstamus rodiklius ir leidžia gydytojui sudaryti gydymo planą kiekvienam žmogui.

„Taip pat dirbame tik su sertifikuotais ir pasaulyje pripažintų gamintojų preparatais“, – teigia ji.

Pati procedūra trunka apie 30-90 minučių, o jos metu diskomforto beveik nejaučiama, tad galėsite atsipalaiduoti ir pailsėti.

Nuotraukos šaltinis: Credit to Andrea Piacquadio from Pexels