Sveikata

Kraujotakos gerinimas

Icoone masažas gerina kraujo pritekėjimą į audinius, prisotina juos deguonimi ir pagerina susikaupusių skysčių nutekėjimą, tad po jų kojose ir pėdose jaučiamas lengvumas.

Kraujotaka yra viso organizmo veikimo pagrindas. Tai sudėtinga hidraulinė sistema, kurią sudaro tūkstančiai kraujagyslių. Puiki kraujotaka būtina gerai savijautai, nes jai suprastėjus deguonis ir maisto medžiagos nebepatenka į ląsteles bei audinius, kurie dėl to nebeatlieka savo funkcijų. Dėl cirkuliacijos sutrikimų iš organizmo nebepašalinami toksinai bei kitos medžiagų apykaitos liekanos, užsilaikančios jungiamajame bei kituose audiniuose.

Kur dažniausiai sutrinka kraujotaka?

Kaip manote, kas nutinka, kai kraujo apytaka suprastėja? Sutrikus mūsų vidiniam „akvedukui“ nebenuteka skysčiai ir užsilaiko toksinai. Suboptimaliai veikianti kraujotaka dažniausiai jaučiama šiose kūno vietose:

  • pėdose, kurios gali patinti tiek, kad tampa sunku dėvėti įprastą avalynę, ypač ryte, vos nubudus, vakare ir kai karšta;
  • kojose, kurios dažnai patinsta nuo šlaunų iki kulkšnių būtent dėl prastos kraujotakos, dėl kurios kūne užsilaiko skysčiai. Šiais atvejais būdingas nemalonus ypatingo sunkumo pojūtis kojose;
  • rankose, kurios, kaip ir pėdos, taip pat yra toliau nuo širdies, pumpuojančios kraują į visą kūną, todėl jose ryškiau jaučiamas skysčių pertekliaus kaupimasis.

Kaip pagerinti kraujotaką?

Kraujotaka yra tiesiog įmantri hidraulinė sistema, veikianti per sudėtingą mainų tinklą. Norint, kad užtektų jėgos parpumpuoti kraują iš kojų į širdį, reiktų paprasčiausiai pasivaikščioti. Egzistuoja daugybė gyvenimo būdo veiksnių, galinčių pagerinti kraujo pritekėjimą į audinius:

  • fiziniai pratimai pagerina kraujotaką, nes galūnių judinimas veikia tarytum „periferinis siurblys”, stumiantis kraują atgal į širdį;
  • optimalaus svorio palaikymas padeda apsaugoti periferines kraujagysles nuo spaudimo, gaunamo iš padidėjusio riebalinio audinio, todėl jos išlieka sveikesnės;
  • kraujotaką trikdančių pernelyg aptemptų rūbų dėvėjimas;
  • pastangos neužsibūti toje pačioje pozoje per ilgai, nes judėjimas užtikrina gerą kraujotaką;
  • metimas rūkyti, nes rūkymas silpnina kraujo kapiliarus ir blogina jų funkciją.

Kojų masažas kraujotakai gerinti

Tačiau jei pėdos ir kojos dažnai patinsta, gali būti tikslinga skatinti skysčių drenažą ir pagerinti kraujotaką specialiomis procedūromis. Icoone procedūros puikiai tinka kraujotakos gerinimui, nes šio aparato antgaliuose sumontuoti mikrostimuliatoriai masažuoja odą siųsdami į ją iki 21 600 mikrostimuliacijų per minutę. Ši technika, vadinama multimikroalveoline stimuliacija, giliai masažuoja audinius, padeda pašalinti susikaupusių skysčių perteklių bei skatina kraujo tekėjimą į širdį. Ši inovatyvi ir unikali visų odos ir poodinių sluoksnių stimuliacija taip pat padidina kraujo pritekėjimą į audinius bei pagerina prisotinimą deguonimi.

Icoone procedūros atliekamos su įvairiais antgaliais, kuriuos galima pritaikyti net jautriausiai odai bei pasiekti visas kūno ir veido vietas. Mikrostimuliacijos gerina kraujo ir limfos tekėjimą bei iškart suteikia malonių pojūčių – kojos ir pėdos palengvėja vos po vienos 20 minučių trukmės procedūros, po kurios taip pat pamatysite geriau deguonimi aprūpintą, todėl gražesnę ir švytinčią odą bei pajusite periferinių audinių kokybės pagerėjimą.