Sveikata

Žinomos moterys rinkosi į pažintį su šiaurietiškais ritualais: atskleidė ir savo mėgstamiausius

Tamsiajam metų laikui pasiekus piką, vis svarbiau yra atrasti būdų, kaip nepasiduoti stresui bei išlaikyti gerą savijautą. Ketvirtadienį Klaipėdoje vykusiame šiaurietiško vonios kambario kosmetikos prekės ženklo „Stenders“ parduotuvės atidarymo renginyje žinomos moterys susipažino su kasdienybėje lengvai pritaikomais metodais, kurie ne tik padeda atsipalaiduoti, bet ir gali tapti puikia priemone atrasti laiko sau kasdien.

Šiaurietišką gyvenimo filosofiją bei laiko sau svarbą pristatančiame renginyje buvo galima sutikti laidos „Verslios mamos“ vedėją Katažiną Bylinską, gydytoją ir akcijų ekspertę Vaivą, radijo stoties „Power Hit Radio“ bei TV3 televizijos laidų vedėją Eleną Karalienę, video turinio kūrėją Augustą Raulinaitį, fotografę Vaidą Šetkauskę, realybės šou „X faktorius“ išgarsėjusią atlikėją Eveliną Meidutę, sveikatingumo trenerę Austėją Sausytę, turinio kūrėją Liną Talžūnaitę bei dietistę Laurą Panavę. 

„Labai mėgstu iššūkius ir aktyvų laisvalaikį, tačiau vis mokausi sustoti ir skirti daugiau laiko sau! Stenders produkcija puikiai leidžia pailsėti ir turėti ramių pojūčių,“ – savo laiko sau receptu pasidalino turinio socialiniuose tinkluose kūrėja L. Talžūnaitė.

Psichologai primena – laiko sau galima atrasti ir kasdienybėje

Svečiai klausė psichologės Ugnės Juodytės minčių apie būdus, kaip sumažinti streso poveikį kasdieniame gyvenime bei kuo gamta gali būti naudinga šiame procese. 

„Laikas sau – kaip oras, kuris yra būtinas, kad išliktume gyvi, gyvybingi ir turintys resurso siekti savo tikslų ir svajonių. Laikas sau turi būti prioritetu kiekvieną dieną“, – svečiams priminė U. Juodytė. 

„Norstat“ atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad daugiau nei pusė lietuvių sutinka su teiginiu, jog stresas turi įtakos jų kasdieniam gyvenimui, o net trečdalis įvardija, kad patiria vidutinišką arba aukštą streso lygį. 62 % lietuvių sutinka, jog tiek daug streso jie patiria dėl to, jog skiria per mažai laiko sau, o daugiausia streso jiems kelia darbas ir mokslai (39 %) bei finansai (15 %). Atsikvėpimo lietuviai ieško gamtoje (55 %), užsiimdami fizine veikla (51 %) bei užsiimdami vonios ir grožio ritualais (22 %).

„Kaip ir pasivaikščiojimas gamtoje, taip ir malonus vonios ritualas yra kiekvienam prieinamas ir didelių pastangų nereikalaujantis būdas skirti daugiau kokybiško laiko sau“, – apie mažų veiksmų kasdienybėje svarbą priminė psichologė U. Juodytė.  

Kviečia užeiti į šiaurės oazę

Klaipėdoje esančiame prekybos centre „Akropolis“ duris atvėrusi nauja parduotuvė įrengta pagal specialų „Stenders“ konceptą, kuriuo remiamasi visose prekės ženklo parduotuvėse. Interjere vyrauja tamsios spalvos bei natūralios medžiagos, tokios kaip rūkytas ąžuolas, žalias granitas ir natūralus akmuo. Parduotuvėje įrengtos salelės su kriauklėmis, kuriose lankytojai gali išbandyti produktus ne tik patikrindami priemonių kvapą. 

„Siekiame, kad kiekvienas įžengęs į parduotuvę pasijustų lyg atsidūręs atpalaiduojančioje ir bent trumpam nuo kasdienių rūpesčių pabėgti leidžiančioje šiaurės oazėje“, – teigia  „Stenders“ rinkodaros vadovė Liene Kristobane.

Parduotuvė Klaipėdoje – tai pirmoji „Stenders“ plėtros Lietuvoje dalis, kitais metais bendrovė planuoja konceptualią parduotuvę atverti ir sostinėje.

Pranešimą paskelbė: Laura Šimkutė, Integrity PR, UAB

Žinomos moterys rinkosi į pažintį su šiaurietiškais ritualais: atskleidė ir savo mėgstamiausius